Leuke recepten voor de KONG met fruit of groente!!!

Soms wil je je hond om wat voor reden dan ook even bezighouden, en hoe handig is dan een Kong gevuld met lekkers voor je hond.

Doe de Kong na het vullen even in de vriezer zodat je hond er lekker lang mee zoet is. Advies is maak deze Kong de dag ervoor zodat het goed bevroren is. Hieronder een aantal recepten wat je kunt gebruiken om de Kong te vullen. Uiteraard kun je hier andere ingedienten gebruiken maar let hierbij wel op of het veilig aan je hond gevoerd kan worden. Hieronder eerst de recepten en dan een lijst met alles wat kan en mag voor de hond!

Kong met groenten en vlees; 

(met dit recept maak je meteen een hele batch groenten mix zodat je het door het gewone eten kunt gebruiken, goed voor de darmflora en stoelgang of in porties invriest voor komende Kongen 😉 )

-zak Andijvie (400 gr)

-hele Broccoli (ca. 500 gr)

-zak Wortelen (ca 500 gr)

-2 stuks Pastinaak of zoete aardappelen

– klein bakje pate voor de hond ( kant en klare vlees voeding supermarkt)

hiervan gebruik je voor een Kong slechts 1-2 theelepels uit het bakje.

Schil de aardappelen/pastinaak en snij in stukken, snij de wortelen in stukken en snij de broccoli in roosjes. Gebruik ook de stam van de broccoli en snij ook deze in stukken.

Zet een grote kookpan op met een bodem water en doe hier alle groente in bij elkaar. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de groente beetgaar zijn, hoeft niet zacht gaar. Giet af. Pak de staafmixer en pureer alles door elkaar in de pan maar laat wel wat grove stukken over, anders wordt het teveel puree.

Laat de groente afkoelen. Pak de Kong erbij. Schep in een schaaltje een eetlepel pate en 3 a 4  eetlepels groente. Mix goed door elkaar en schep het met een theelepel in de Kong. Tik tussendoor met de Kong (kleine opening beneden natuurlijk) op het aanrecht zodat het er compact en goed inzakt en ga zo door tot de Kong vol is.

Leg de Kong minimaal 6 uur in de vriezer. Alvorens de Kong aan de hond te geven, leg hem even een paar minuten naast de vriezer anders blijft de tong plakken. Veel snackplezier, onze Puck is hier gek op en zeker 45 min zoet mee en daarna lekker moe! Leg je hond wel even op een kleedje anders wordt het een rotzooi!

Kong met yoghurt fruit en pindakaas

– 2 a 3 eetlepels Griekse Yoghurt volle/halfvolle kan beide

– 1 a 2 theelepels pindakaas

– 2 grote aardbeien of kwart banaan of kleine hand blauwe bessen alles

kan volgens lijst toegestaan fruit

In een schaaltje prak je met een vork het fruit tot een papje, voeg hier de yoghurt en pindakaas aan toe. Vul de Kong met het fruit mengsel. (Ik gebruik een stukje van het fruit om het kleine gaatje dicht te proppen). Tik ook nu met de Kong op het aanrecht zodat het mengsel goed inzakt en de Kong helemaal vol is. Leg de Kong minimaal 6 uur in de vriezer. Als de Kong bevroren is leg deze dan een paar minuten naast de vriezer alvorens je deze aan de hond geeft. Veel snackplezier!

Op de afbeelding zie je de mogelijkheden waarmee je kunt combineren en varieren. Probeer wel of groente of fruit te kiezen en niet allebei. Sommige honden verteren het samen niet prettig.